×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tusentals sjuka av hot och våld på jobbet

2013-01-08, Tidningenvision.se

Hot och våld i arbetslivet ökar bland vissa yrkesgrupper. Samtidigt antas mörkertalen vara stora. Nu vill Tidningen Vision veta om du i ditt yrke har utsatts men låtit bli att anmäla.

Fakta

personer upplevde hot eller våld på arbetsplatsen under 2011, enligt SCB.

Enligt Arbetsmiljöverket drabbas vissa yrkesgrupper mer än andra av hot och våld.

– Mest utsatta är myndighetspersoner som fattar eller verkställer beslut, säger Berndt Jonsson, tillsynsdirektör på Arbetsmiljöverket, och nämner poliser, socialsekreterare och alkoholhandläggare som exempel.

Men rutiner för att förebygga hot och våld på arbetsplatsen och för att hjälpa drabbad personal saknas bland många små arbetsgivare, som exempelvis kommuner med få myndighetsutövare.

De stora arbetsgivarna har oftare sådana rutiner, men många av dem uppdateras inte. Det visar en rapport från Arbetsmiljöverket, som presenteras i vår.

– Det bör finnas en gemensam syn i organisationerna för vad som är acceptabelt. Det får inte bli en kultur där personalen ska tåla vad som helst, säger Berndt Jonsson, och menar att subtila hot annars kan kännas svåra att anmäla.

Arbetsmiljöverket har tidigare förklarat ett ökande mörkertal just med att toleransnivåerna för hot och våld har blivit högre. Man menar också att viljan att anmäla är lägre om gärningsmannen är känd.

Har du utsatts för hot och våld på jobbet? Klicka på länken under "Relaterat" till höger.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum