×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stockholm vill flytta anställda till förorten

2013-01-10, Tidningenvision.se

Stockholms stad vill flytta flera stora kommunala förvaltningar från innerstan till förorten. Förhoppningen är att de nya arbetsplatserna ska gynna näringslivet i stadens ytterkanter.

Utbildningsförvaltningen, socialförvaltningen, äldreförvaltningen, överförmyndarförvaltningen, kulturförvaltningen, IT-bolaget Stokab, Stockholms vatten och bostadsbolaget Stockholmshem: Dessa förvaltningar, med sammanlagt 1532 anställda, vill stadens ledning flytta från dagens arbetsplatser i centrala Stockholm till kontor i bland annat Tensta, Rågsved och Farsta.

”När fler personer är verksamma i en stadsdel ökar också efterfrågan på varor och tjänster. Större efterfrågan på lokala tjänster ger i sin tur behov av fler anställda i det lokala näringslivet”, skriver företrädare för den borgerliga alliansen på Svenska Dagbladets debattsida i dag.

Marjo Nieminen, vice ordförande i Stockholms stads Visionavdelning, suckar när Tidningen Vision ringer. Hon kände överhuvudtaget inte till flyttplanerna.

–Min första tanke är att staden borde informerat fackliga företrädare och anställda på de här förvaltningarna innan man går ut så här i en tidning. Det här kommer att skapa stor oro, säger hon.

Marjo Nieminen har också färsk erfarenhet av förvaltningsflytt. I april 2012 flyttade idrottsförvaltningen från centrala Stockholm till söderförorten Älvsjö. En stor del av Visions medlemmar på förvaltningen var kritiska till flytten, berättar Marjo Nieminen.

Hon ifrågasätter också om flytten är effektiv användning av skattepengar eftersom många anställda, som besöker många idrottsplatser i jobbet, tvingas till längre resor på betald arbetstid.

I artikeln i Svenska Dagbladet utmanar den borgerliga alliansen även andra arbetsgivare, främst statliga myndigheter med adresser i innerstaden, att göra liknande flyttar som den staden nu skissar på. På så sätt kan hela Stockholm bli mer levande, menar man.

Även flera privata arbetsgivare med stora kontor i centrala Stockholm har valt att flytta till områden utanför stadens tullar. Exempelvis ska Swedbank snart flytta sitt huvudkontor från centrala Stockholm till Sundbyberg. I Swedbanks fall är det främst höga hyror i innerstaden som gör att företaget flyttar.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum