×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stockholm: ”Budget går före behov”

2013-01-11, Tidningenvision.se

Nästan sju av tio socialsekreterare i Stockholm – betydligt större andel än på andra håll i landet – anser att det är kommunens ekonomi som i första hand styr vilka insatser de kan bevilja. Det visade en undersökning från SSR i höstas. Samma bild framkom i en enkät som socialdemokraterna gjorde i somras: 73 procent känner sig pressade att inte bevilja insatser som de tycker klienten behöver.

Mer resurser till socialtjänsten är en av de frågor som ”Nu bryter vi tystnaden” driver. Det tvärfackliga nätverket växer och har nu nästan 3 000 sympatisörer på Facebook. Sedan starten 2011 har man ordnat öppna möten, skrivit insändare och träffat politiker för att uppmärksamma socialpolitiken och få bättre arbetsvillkor för social­arbetare.

– Kärnverksamheten urholkas när det inte ges kompensation i budgeten för pris- och löneökningar, säger MärtaLisa Tillema, medlem i Vision och aktiv i nätverket.

Marie Ljungberg Schött (M), vik socialborgarråd:

Vad gör ni för att förbättra villkoren?

– Det jag tror kommer att göra arbetssituationen lite bättre är att vi förstärker budgeten för Individ- och familjeomsorgen med 88,2 miljoner kronor. Jag tror att det är väldigt bra, för vi vet ju att det varit tufft.

Å andra sidan har budgeten varit i det närmaste oförändrad i fem år. Med tanke på att kostnaderna samtidigt ökat innebär väl det att det dragits ned mycket?

– Så kan man ju säga, men jag tycker inte så. Man får se social­tjänsten i förhållande till alla andra nämnder och under de här åren har det har varit väldigt lite pris- och lönekompensation överhuvudtaget, på vissa håll till och med stora besparingskrav. Men det är klart att vi sett ett behov och det är ju därför vi lägger den här budgeten.

I Göteborg ska man utreda socialsekreterarnas arbetssituation. Behöver det göras i Stockholm?

– Det kanske funkar i Göteborg, men jag tror inte på den typen av kommissioner. Det leder i huvudsak till kosmetiska effekter.

Så vad tror du är bättre?

– Vi vill stärka arbetsledarna. En god ledning gör arbetssituationen väldigt mycket bättre, att man kan använda sina resurser på bästa sätt. Sedan satsar vi på kompetenshöjning, vi lägger 6 miljoner kronor på utbildning inom områdena barn- och unga och funktionsnedsättning där vi sett en efterfrågan.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum