×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Staten straffar kommuner och landsting”

2013-01-07, Tidningenvision.se

Ensidiga krav från myndigheter sätter kommuner och landsting i kläm. Det skriver Håkan Sörman, vd för Sveriges kommuner och landsting, SKL, i en debattartikel i Expressen.

Landets kommuner och landsting får inte tillräckliga förutsättningar av statliga myndigheter för att hjälpa människor i akuta situationer. Enligt Håkan Sörman kan listan på sådana exempel göras lång. I debattartikeln nämner han bland annat Borgholms kommun som snabbt öppnade en helt ny skola för asylsökande barn. Kommunen fick ändå kritik av Skolinspektionen, eftersom en godkänd matsal saknades.

Håkan Sörman ogillar Migrationsverkets krav att ensamkommande barn ska ha eget rum på gruppboenden, vilket innebär att färre barn kan tas emot. Han tycker också att Arbetsmiljöverkets krav på att sjukhussängar måste stå minst 80 centimeter från varandra är stelbent, med tanke på att sängarna har hjul och enkelt kan flyttas. Böter till landsting som inte följer kraven leder till att färre vårdplatser kan skapas.

Nu begär Håkan Sörman att myndigheters regelverk görs mer flexibla och anpassade efter verkligheten, för att kommuner och landsting bättre ska kunna hjälpa människor i nöd.

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum