×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Staten ska täcka upp för arbetsgivare utan kollektivavtal

2013-01-15, Tidningenvision.se

Staten ska stå för försäkringsskyddet för anställda med lönebidrag, utvecklings- eller trygghetsanställning. Det är ett av förslagen i en ny utredning.

Den som har nedsatt arbetsförmåga på grund av ett funktionshinder kan få en lönebidragsanställning, vilket innebär att staten går in och betalar en del av lönekostnaden. Ungefär hälften av alla med lönebidragsanställning jobbar på en arbetsplats som saknar kollektivavtal. Det innebär att dessa personer kan gå miste om tjänstepension samt arbetsskade- och livförsäkringar.

För att underlätta för arbetsgivarna att anställa personer med funktionshinder vill utredaren att staten går in och täcker upp för försäkringsskyddet. Något som skulle kosta 27 miljoner kronor per år.

– Med mina förslag kan alla garanteras ett likvärdigt försäkringsskydd och cirka 5 000 fler arbetstillfällen möjliggörs när små arbetsgivare avlastas administrativa krav, säger utredaren Cristina Husmark Pehrsson.

Förslagen föreslås träda i kraft 1 januari 2014.

 

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum