×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Starkare stöd för att arbete kan ge depression

2013-01-28, Tidningenvision.se

Det har tidigare varit svårt att bevisa att vissa arbetsvillkor kan orsaka depression. Nu publicerar ett antal forskare en översikt som visar ett tydligt samband mellan höga krav på jobbet och depression.

När personer ansöker om livränta hos Försäkringskassan på grund av en arbetsskada ligger forskning ofta till grund för beslutet om man ska få sin skada godkänd eller inte. Om inte forskningen kan visa att något är skadligt är det svårt att få rätt.

Den senaste kunskapsöversikten om psykiska arbetsskador gjordes 2008 och den innehöll bara fyra artiklar som handlade om depression eller liknande symptom. I den nya översikten har ett antal forskare sammanställt 42 artiklar på ämnet.

- Flera av de här studierna håller hög kvalitet och visar att det finns ett visst stöd för att höga krav i arbetslivet kan bidra till depression, säger Ingvar Lundberg, professor i  arbets- och miljömedicin vid Uppsala universitet,  som varit med och tagit fram rapporten.

Det är framförallt fem studier som forskarna anser har högst trovärdighet och fyra av dem visar ett klart samband mellan höga psykiska krav på jobbet och depression. I tre av rapporterna har överbeläggningar av patienter på sjukhus studerats. En tid efter överbeläggningarna ökade både inköp av antidepressiva mediciner och sjukskrivningar hos de anställda på grund av depression. I en annan rapport studerades fabriksarbetare i USA där det visade sig att personer med högre arbetskrav oftare blev deprimerade än kollegor med lägre krav.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum