×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialtjänsten i Töreboda kritiseras

2013-01-31, Tidningenvision.se

Socialstyrelsen riktar skarp kritik mot socialtjänsten i Töreboda kommun för hanteringen av två systrar som sökt stöd och skydd från misshandel.

TV4-programmet Kalla fakta uppmärksammade i höstas två systrar, 16 och 17 år gamla, som hade rymt från sitt hem och tog kontakt med socialtjänsten i Töreboda kommun. Flickorna hävdade att de blivit hotade och misshandlade av släktingar, men socialtjänsten tog inte deras berättelse på tillräckligt allvar, anser Socialstyrelsen.

– Man har inte utrett den utsatthet som barnen har uppgivit att de har levt under och inte vidtagit adekvata åtgärder. Dessutom finns brister i beslutsunderlaget. Socialtjänsten uppfyller därför inte de krav på rättssäkerhet som gäller när barn söker stöd och skydd, säger Socialstyrelsens utredare Mikael Thörn i ett pressmeddelande.

Systrarna placerade i ett jourhem under utredningen, men den placeringen avslutades för att den ansågs för dyr, enligt uppgifter till Socialstyrelsen. Det är allvarligt, anser Mikael Thörn:

– Av vår granskning framgår att vissa brister har haft ekonomiska skäl. Så får det inte gå till. Barnen behov måste stå i fokus insatserna, säger Mikael Thörn.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum