×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Smarta mobiler ger allt fler nackproblem

2013-01-22, Tidningenvision.se

Vi sitter timtals framför våra skärmar på jobbet. Nu hukar vi även över våra smarta mobiler på väg till och från jobbet. Brittiska sjukgymnastförbundet varnar för ett nytt fenomen – sms-nacke.

Det brittiska sjukgymnastförbundet genomförde 2012 en undersökning med drygt 2000 kontorsanställda i regionen East Midlands, berättar sajten Sunt liv. Bland annat visade undersökningen att tjänstemännen i snitt arbetade sex timmar och 22 minuter framför en skärm varje dag. Men  den stora förändringen är att den genomsnittlige anställde numera även tillbringar mer än två och en halvtimme framför skärmar, datorer, läsplattor eller mobiler, utanför arbetstid.

Det brittiska sjukgymnastförbundet varnar för att det ständiga hukandet över smarta mobiler och läsplattor kan utlösa eller förstärka problem med rygg och nacke.

Tidigare har ”sms-tumme” blivit ett begrepp. Med anledning av det allt mer frekventa användandet av smarta mobiler lanserar brittiska kiropraktorerna nu ett nytt begrepp – sms-nacke. Kiropraktorerna har märkt att allt fler patienter söker hjälp för nackproblem och huvudvärk, som ofta är kopplat till hög användning av den nya tekniken.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum