×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sjukskrivning på grund av övertid vanligare

2013-01-25, Tidningenvision.se

Allt fler tjänstemän jobbar över och sjukskrivningar på grund av arbetstiden blir vanligare. Det visar en ny undersökning från fackförbundet Unionen.

Trenden är svag men tydlig enligt undersökningen som 2 300 arbetsplatsombud i Unionen har svarat på. Många tjänstemän har en tuff arbetsmiljö och stress och arbetsbelastning är de viktigaste frågorna att jobba med på arbetsplatsen.

Undersökningen visar bland annat att arbetstiden ökat jämfört med året innan och arbetstidsmönstret är en hälsorisk på många arbetsplatser. Tjänstemännen på fyra av fem arbetsplatser jobbar över regelbundet och på fyra av tio arbetsplatser finns det tjänstemän som varit sjukskrivna på grund av arbetstiden.

–En hög arbetsbelastning kan fungera i perioder, men när övertiden sätts i system kommer också sjukskrivningarna. Övertid ska användas för att möta tillfälliga toppar på arbetsplatserna, inte som ett sätt att hantera en för låg bemanning där färre förväntas göra mer, säger Cecilia Beskow, samhällspolitisk chef på Unionen i ett pressmeddelande.

Hela undersökningen finns på Unionens webbplats

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum