×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Regeringen vill bromsa vårdjättars dominans

2013-01-03, Tidningenvision.se

De stora aktiebolagens ökande dominans inom skolan och vården och omsorgen bör bromsas. Det anser regeringen som nu har tillsatt en utredning för att öka mångfalden.

Regeringen är inte nöjd med hur den privat drivna vården, skolan och omsorgen har utvecklats. Om ett fåtal stora vinstdrivande aktiebolags dominans fortsätter att öka i samma takt riskerar valfriheten att begränsas för medborgarna. Det konstaterar finansdepartementet i direktiven till utredningen, skriver tidningen Riksdag och Departement.

Utredningen ”Ägarprövning och mångfald vid offentligt finansierade välfärdstjänster” ska bland annat ta fram förslag på hur små, medelstora och icke-vinstdrivande företag ska lyckas bättre på den offentligt finansierade vård-, omsorgs- och skolmarknaden. Regeringen öppnar också för att det i framtiden kan bli krav på tillstånd för mer än att driva vård och skola.

Utredningen ska vara klar senast den 28 februari 2014.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum