×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Pensionsavtal förlängs trots allt

2013-01-02, Tidningenvision.se

Det gamla pensionsavtalet för kommun- och landstingsanställda förlängs tills ett nytt träffas. Målet är att det nya avtalet ska börja gälla 2014.

Det var i höstas som arbetsgivarna, Sveriges kommuner och landsting och Pacta, utan förvarning sa upp avtalet som reglerar tjänstepensionen för alla anställda i kommuner och landsting och i företag anslutna till Pacta. Avtalet skulle sluta gälla från den 1 januari 2013.

Förhandlingarna mellan arbetsgivarna och facken såg dock inte ut att bli klara till årsskiftet, och arbetsgivarna hotade med att inte förlänga det gamla avtalet tills ett nytt började gälla.

Men under årets sista arbetsdag lyckades parterna komma överens om att förlänga det gamla pensionsavtalet tills det nya blir klart. Det ger fackens förhandlare mer tid att nå ett bra långsiktigt pensionsavtal, skriver Offentliganställdas förhandlingsråd, som företräder facken i ett pressmeddelande. Förhandlingarna drar i gång nu i januari och målet är att ett nytt avtal ska börja gälla från och med den 1 januari 2014.

– Vi har en inriktning i våra förhandlingar, utan att därför ha bestämt hur det slutliga pensionsavtalet skall se ut, eller vad det skall innehålla. Arbetsgivarna vill ha bättre kontroll på kostnaderna, vi i facket vill ha ett bra och tryggt pensionsavtal, säger Eva Fagerberg, kanslichef i Offentliganställdas förhandlingsråd.

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum