×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ny bok ska förebygga sextrakasserier

2013-01-23, Tidningenvision.se

Trots att var sjätte kvinna utsätts för sexuella trakasserier på jobbet är det få som anmäler. Nu ger TCO ut en bok som ska hjälpa anställda och chefer att förebygga och hantera sexuella trakasserier.

–Trakasserierna borde ha minskat med tiden eftersom vi har fått ett starkare lagskydd och en större medvetenhet kring jämställdhet, men problemet fortsätter att vara lika utbrett. Ofta handlar det om unga kvinnor i början av sin karriär som är särskilt beroende av sin arbetsgivare, säger Naiti del Sante, jurist på TCO, i ett pressmeddelande.

Enligt en undersökning som Arbetsmiljöverket gjorde 2011 drabbas var sjätte kvinna och var tjugonde man av sexuella trakasserier på jobbet. Mest utsatta är unga kvinnor. Sexuella trakasserier kan vara både fysiska handlingar som oönskade kramar och strykningar på kroppen men det kan även var förslag, kommentarer och antydningar om sexuell samvaro. Lagen gäller inte bagatellartade händelser men om de upprepas kan även sådana handlingar räknas som trakasserier.

Boken Bryt tystnaden riktar sig till alla på arbetsplatsen och går igenom lagar, rättigheter och skyldighet. Tanken är att den ska ge konkreta verktyg för att förebygga och hantera sexuella trakasserier på jobbet.

I boken berättar även personer som blivit utsatta om sina upplevelser och erfarenheter.

–Arbetet mot sexuella trakasserier är en viktig facklig fråga. Det är vår skyldighet att driva frågan och lyfta fram eventuella problem på arbetsplatsen, men det är arbetsgivarens yttersta ansvar att vidta åtgärder, säger Samuel Engblom, chefsjurist på TCO, i ett pressmeddelande.

Här kan du ladda ned boken Bryt tystnaden.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum