×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nu ska kommunerna stötta skilsmässobarn

2013-01-22, Tidningenvision.se

Vårdnadstvisterna ökar. Därför vill Socialstyrelsen på prov införa kommunala separationsteam i ett antal kommuner.

I fjol fick Socialstyrelsen i uppdrag av regeringen att ta fram en förstudie om så kallade separationsteam, arbetsgrupper inom kommunen som ska stötta och hjälpa till vid skilsmässor. Nu finns ett färdigt förslag. Barnens bästa ska vara i fokus för arbetet.

–Vi tror att det här kan bli ett sätt att klara ut tvister och andra konflikter mellan föräldrar innan de hamnar i domstol, säger Mary Nilsson, enhetschef på Socialstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Myndigheten föreslår att tio kommuner startar separationsteam på prov. Vilka kommuner är ännu inte beslutat.

I separationsteamen ska, enligt förslaget, ingå en socionom och någon med erfarenhet kring familjeekonomi, familjerättsjuridik, barnpsykologi och familjerådgivning.

Stödet från separationsteamet ska vara helt frivilligt.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum