×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nedskärningar oroar i Laxå

2013-01-23, Tidningenvision.se

Laxå är en av kommunerna som kämpar mot minskande befolkning. Färre invånare innebär mindre skatteintäkter och nu är situationen så allvarlig att Laxå måste skära ned.

– Vi har en minskande befolkning vilket gör att skatteintäkterna minskar varje år. Vi måste anpassa verksamheten och tittar både på kärnverksamheter som förskola, skola och äldreomsorg men även på ledningen och administrationen, säger Laxås ekonomichef Cecilia Alldén.

Laxå kommun tror inte att man kommer att klara nedskärningarna genom naturliga avgångar utan befarar att man måste säga upp anställda i slutänden.

Bland annat pågår en stor utredning av kommunens administration som kan påverka flera medlemmar i Vision.

– Det har varit mycket oro bland medlemmarna sedan ett år tillbaka. Det har också varit en stor omsättning på chefer och de nya vill införa sina idéer, säger Pia Eliasson, ledamot i Visionavdelningen i Laxå.

Ulrika Nykvist är handläggare och har flera olika arbetsuppgifter, bland annat ansvar för växeln, kopiering, inköp av kontorsmaterial och bokning av resor. Efter år av prat om nedskärningar känner hon att något är på gång.

– Nu tror jag att de kommer att hända saker. Det har de sagt många gånger förut men nu är det nog allvar. Det är ju sagt att vi ska spara in sex administrativa tjänster, säger Ulrika Nykvist.

Ulrika Nykvist är inte så orolig för att hon själv ska förlora jobbet. Hon har jobbat i kommunen i 27 år.

– Det finns de som är anställda långt efter mig. Något finns det nog som jag kan göra, säger hon.

Det finns bland annat ett förslag på att lägga ut växeln och stänga kommunkontoret men Vision har lagt ett motförslag som går ut på att behålla både växel och reception och flytta in socialkontoret i samma byggnad.

– Då skulle vi ha en gemensam reception och kunna göra mer med gemensam personal, säger hon.

Ulrika Nykvist har svårt att förstå hur de som blir kvar ska hinna utföra alla arbetsuppgifter om det blir stora uppsägningar.

– De måste spara pengar men jag förstår inte hur vi ska klara det, jag har ju jättemycket att göra. De senaste månaderna har jag jobbat på två tjänster på grund av sjukdomar.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum