×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Misstänkt för svindel begärd häktad

2013-01-22, Tidningenvision.se

Gävle kommun blev svindlad på omkring 20 miljoner kronor. Åklagaren Ulf Back har nu begärt den misstänkte tjänstemannen häktad.

Enligt vice chefsåklagaren Ulf Back har den misstänkte tjänstemannen, som fortfarande är försvunnen, fört över sammanlagt omkring 20 miljoner kronor från kommunens bankkonton till andra konton mellan 1 april 2006 och 12 november 2012.

Eftersom hon var kassör i den lokala Visionavdelningen har hon bland annat använt ett transaktionskonto som tillhör facket för att föra över pengar från kommunen till sina egna konton. Enligt Vision verkar dock avdelningen inte har förlorat några pengar.

Ulf Back rubricerar brottet som grov trolöshet mot huvudman eftersom brottsligheten skett systematiskt under en längre tid och avsett mycket stora belopp.

Straffet för grov trolöshet mot huvudman är fängelse i lägst sex månader och högst sex år.

Den misstänkta tjänstemannen kommer nu också att efterlysas internationellt.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum