×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Många gymnasieskolor saknar skolbibliotek

2013-01-02, Tidningenvision.se

Trots krav enligt skollagen är det många frigymnasier som saknar skolbibliotek. Skolinspektionen är kritisk.

Sedan sommaren 2011 har det funnits lagkrav på att gymnasieskolor ska ha tillgång till ett skolbibliotek. Trots det är det många friskolor som fortfarande inte ordnat bibliotek för sina elever.

– Nu har det gått ett och ett halvt år med den nya lagstiftningen och jag menar på att man haft tillräckligt rådrum för att skaffa det här biblioteket nu, säger Skolinspektionens generaldirektör Ann-Marie Begler, till Sveriges Radios Ekot.

Skolinspektionen har rätt att kräva vite av gymnasieskolor om de inte har ett skolbibliotek men ännu har något sådant inte utdömts. Nästan alla, 29 av 30, av de gymnasier som får kritik av Skolverket är friskolor.

– Man hänvisar till kommunens bibliotek och det är ju inte riktigt tanken, utan det ska vara bibliotek som just är anpassat för de elever man har på sin skola. Och ibland har man en liten samling med böcker, kanske inte ett fullständigt bibliotek, så det ser lite olika ut det vi kritiserar, säger Ann-Marie Begler.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum