×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Lärarna skickar miljardfaktura till staten

2013-01-16, Tidningenvision.se

Det är statens fel att lärarna har så låga löner, anser Lärarförbundet och skickar en faktura på fem miljarder till Fredrik Reinfeldt.

Fram till 1970-talet var läraryrket välbetalt. Men sedan dess och fram till början på 1990-talet, när staten lämnade över arbetsgivaransvaret till kommunerna, halkade lärarnas reallöner efter med cirka två procent per år. Det skrev chefstjänstemän för LO, TCO och Saco på DN Debatt före jul.

Lärarförbundet anser därför att det är statens fel att lärarlönerna har sjunkit.

- Det verkar dessvärre som om staten för många år sedan har tappat bort en faktura och Lärarförbundet vill nu medverka till att frågan får sin lösning. Det är inte den nuvarande regeringens försummelse, men alliansen kan göra något åt det, säger Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén, i ett pressmeddelande.

Förbundet föreslår att staten sätter fakturan på autogiro.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum