×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunernas bankman tjänar mest

2013-01-25, Tidningenvision.se

Kommuninvests vd Tomas Werngren har en månadslön på 219 000 kronor. Därmed toppar han löne­ligan i de kommunala bolagen.

Ska din kommun bygga ett nytt kraftvärmeverk? Eller en skola? Då har antagligen Kommuninvest ett finger med i spelet.

Kommuninvest, som ägs av 272 kommuner och åtta landsting, är störst på lån till den kommunala sektorn och aktiv på världens stora kapitalmarknader. 2011 hade bolaget en omsättning på 5,4 miljarder kronor.

Beskriv ditt jobb som högste chef.

– Kommuninvest är en av Sveriges största finansiella aktörer. Mitt jobb är kanske inte riktigt som en vd för SE-banken eller Nordea, de har fler kunder och produkter, mer som en AP-fondsdirektör. Där har du storleken.

– När jag pratar med mina barn brukar jag säga att jag köper och säljer pengar. Vi lånar pengar så billigt som möjligt på marknaden, lägger på lite marginal och lånar sedan ut till kommunerna.

Vad är svårast?

– Vi arbetar i två mycket olika världar, på finansmarknaden och i den kommunala världen. För oss är det absolut nödvändigt att skapa en arbetskultur som återspeglar båda, att ha med de mer försiktiga kommunala värderingarna när vi jobbar på den finansiella marknaden.

Roligast?

– Alla människor jag får träffa. Jag möter kommunföreträdare, centralbankschefer från hela världen och personer som betyder mycket för sina länder. Att få dela tankar och erfarenheter med dem är fantastiskt.

Är du värd din höga lön?

– Det får du fråga vår styrelseordförande om. Jag kan bara konstatera att jag har ett av Sveriges roligaste jobb, om jag är värd min lön får andra uttala sig om.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum