×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

IT-teknikers jobb i Sjöbo kan försvinna

2013-01-23, Tidningenvision.se

Sjöbo kommun vill lägga ut IT-driften på ett privat företag. Anställda och Vision säger nej. ”Beslutet är fattat på lösa grunder”, skriver IT-teknikerna i ett brev till kommunledningen.

Både lokal och central förhandling om IT-avdelningen i Sjöbo har slutat i oenighet. Kommunen står fast vid att man vill outsourca driften av kommunens IT till ett privat företag. IT-teknikerna vill i stället öka antalet IT-anställda och se om det finns möjligheter till samarbeten med grannkommunerna. Redan i dag är telefonisystemet gemensamt med närliggande Simrishamn och Tomelilla.
IT-teknikerna menar också att kommunledningen inte visat något intresse för hur nuvarande problem med IT-driften kan lösas inom kommunen. Att lägga ut driften på någon annan löser inte problemen, skriver teknikerna.

Daniel Nordbeck, Vision-ordförande i Sjöbo, ser flera risker med en eventuell outsourcing.
–I värsta fall mister Sjöbo kommun duktiga IT-tekniker som arbetat i kommunen i många år, som kan verksamheten och har gott om personliga kontakter ute i verksamheterna, skriver han i ett mejl till Tidningen Vision.

Om kommunen ändå går vidare och outsourcar IT-driften kommer Vision att verka för så kallad personalövergång samt medverka i risk- och konsekvensanalyser, berättar Daniel Nordbeck.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum