×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Inget stopp för att stapla visstidsanställningar

2013-01-16, Tidningenvision.se

Regeringen kommer inte att komma med något förslag till lagändringar för att hindra arbetsgivarna att stapla olika typer av visstidsanställningar på varandra. Det betyder att Sverige i framtiden kan dras inför EU-domstolen.

Listan över vilka förlag till lagändringar som regeringen tänker lägga fram under året blev nyligen offentlig. Med på den fanns inget förslag om ändringar i den kritiserade lagen om anställningsskydd, las. Orsaken är enligt regeringen att man inte vill riskera att antalet jobb minskar. Ett argument som stöter på hård kritik från TCO.

– Regeringen skyller på arbetslösheten när sanningen är att den misslyckats med att ta fram ett förslag som kan få parlamentariskt stöd, säger TCO:s ordförande Eva Nordmark i ett pressmeddelande.

2007 anmälde TCO regeringen till EU-kommissionen, eftersom man ansåg att den svenska lagen stred mot EU:s regler. I förlängningen betyder regeringens vägran att ändra lagen att Sverige kan bli stämda i EU-domstolen. Men det dröjer i så fall länge, eftersom det är en lång process innan fallet hamnar där.

 

 

 

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum