×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Indragen a-kassa prövas i domstol

2013-01-07, Tidningenvision.se

Kvinnan sa upp sig efter att ha mobbats av chefen. Men karensen i a-kassan kom hon inte undan. Nu överklagar IAF, Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, beslutet.

Efter fyra år fick kvinnan, som arbetade på ett privat träningscenter, nog. De upplevda trakasserierna och mobbningen från arbetsgivaren gjorde att hon sa upp sig.

För den som säger upp sig själv gäller normalt en karens på 45 ersättningsdagar, nio veckor, innan man har rätt till a-kassa. Den som haft ett giltigt skäl att säga upp sig, exempelvis mobbning på jobbet, ska dock slippa karenstiden. Den aktuella kvinnan, som var medlem i Unionens arbetslöshetskassa, slapp dock inte karenstiden.

Beslutet överklagades men även förvaltningsrätten i Malmö gick på a-kassans bedömning – karenstiden gäller. Rätten menade att det inte gjorts tillräckliga försök att lösa problemen på arbetsplatsen.

Men nu överklagar IAF alltså beslutet till kammarrätten. Det är viktigt att en dom tydligt visar vad som gäller när anställda på små arbetsplatser mobbats av en chef, anser myndigheten.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum