×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Gratis samtalsstöd för Visions medlemmar

2013-01-08, Tidningenvision.se

Behöver du prata med en psykolog? Från och med i morgon erbjuder Vision – som första svenska fackförbund – medlemmarna tillgång till professionellt samtalsstöd.

På tre år har Arbetsmiljöverket tagit emot närmare 2000 anmälningar om kränkande särbehandling på jobbet. Bortom statistikens torrhet finns både lidande för enskilda och stora kostnader för samhället i form av sjukskrivningar och vårdkostnader.

Genom det nya samtalsstödet, som är gratis, hoppas Vision kunna stötta medlemmar som hamnat i svårigheter. Man kan ringa om arbetsrelaterade problem, men lika gärna om sociala eller ekonomiska bekymmer. Rådgivningen kan också ske i möten öga mot öga.

–Vi tror att behovet av den här tjänsten är stort. Dels för att samtalsstödet inte har någon koppling till arbetsgivaren när det gäller känsliga frågor och dels för att tillgången på företagshälsovård minskar, säger Carola Löfstrand, arbetsmiljöspecialist på Vision.

Samtalsstödet är ett samarbete med försäkringsbolaget Förenade liv och är öppen för alla Visions medlemmar som tecknat Förende Livs olycksfallsförsäkring, vilket de flesta har. Tjänsten är öppet dygnet runt, året om. Även ekonomer, jurister och andra specialistkunskaper finns knutna till samtalsstödet.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum