×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Göteborg: Demonstration blev kommission

2013-01-11, Tidningenvision.se

”Vi behöver fler kolleger” stod det på ett av plakaten när 400 socialarbetare i våras demonstrerade på torget utanför kommunfullmäktige.

Förutom mer resurser till socialtjänsten för att kunna garantera att klienterna får det stöd de har rätt till krävde socialsekreterarna bättre arbetsförhållanden och höjda löner för att bromsa personalomsättningen.

– Vi har enheter där de som jobbat längst bara har två års erfarenhet. Arbetsbelastningen blir så tung att de söker nya jobb. Man hamnar i en ond cirkel av stress och sjukskrivningar, säger Jenny Johansson, sektionsordförande för Vision i Göteborgs stad.

Responsen från politikerna kom efter sommaren. Majoriteten (S+V+MP) har tillsatt en kommission med representanter bland annat från facken som ska kartlägga social­arbetarnas situation och komma med förslag till åtgärder.

Mats Pilhem (V), kommunalråd:

När förbättrar ni villkoren för socialsekreterarna?

– Kommissionen ska lämna en första rapport i april. Finns det redan då förslag om åtgärder kan vi beakta det när vi i maj beslutar om 2014 års budget.

Så det blir inga mer pengar i år?

– Det är mycket som påverkar hur ekonomin ser ut i vår så det kan jag inte lova. Men om det finns pengar och bra förslag på åtgärder så kan man ta hänsyn till det redan 2013.

Ska ni anställa fler socialsekreterare?

– Det är svårt att motsäga att det är underbemannat. Åtminstone i vissa verksamheter. Men det handlar också om att mer resurser och kontinuerlig utbildning för chefer som kan ge stöd till nyutexaminerade socialsekreterare. Samt att socialsekreterarna avlastas från administrativa uppgifter.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum