×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Gävlesvindeln har växt till 16 miljoner

2013-01-11, Tidningenvision.se

Den tjänsteman i Gävle som misstänks ha förskingrat över 16 miljoner kronor från kommunen ska ha använt sig av den lokala Visionavdelningens konto. Men det verkar inte som att några av Visions pengar fattas.

För ungefär två månader sedan blev tjänstemannen misstänkt för att ha förskingrat 2,5 miljoner kronor. Sedan dess har kvinnan varit spårlöst borta. När polisen nu har gått igenom olika konton visar det sig att 16,7 miljoner har försvunnit från kommunen mellan 2009 och 2012.

Kvinnan var kassör i den lokala Visionavdelningen och har använt ett transaktionskonto som tillhör Vision för att föra över pengar från kommunen till sina egna konton. Enligt vice chefsåklagare Ulf Back har åtta miljoner kronor överförts genom Visions konto.

Jeanette Forss, verksamhetschef för Visions center i Sundsvall säger att så vitt de vet har det inte försvunnit några pengar från avdelningen.

- Vi kan se i efterhand att det passerat otroligt mycket pengar genom kontot men vi kan inte se att några av medlemmarnas pengar försvunnit, säger hon.

Att kontot använts för så stora transaktioner var inget som avdelningen upptäckte eftersom kvinnan ska ha visat upp förfalskade kontoutdrag för både styrelsen och revisorerna.

Så fort avdelningen förstod att deras konto använts polisanmäldes det. Ordföranden skickade också ut mejl till alla medlemmar med information om läget.

- Tidigare räckte det att antingen ordföranden eller kassören skrev under om man skulle ta ut pengar. Avdelningen har nu ändrat det till att två personer måste skriva på för att undvika att detta sker igen. De har också anlitat en extern revisor som ska gå igenom kontot ordentligt, säger Jeanette Forss.

.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum