×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler tvister går till Arbetsdomstolen

2013-01-09, Tidningenvision.se

Antalet fall där fackförbund stämmer arbetsgivare till Arbetsdomstolen, AD, ökar. Förra året lämnades 237 stämningsansökningar in, en ökning med drygt 12 procent.

Mellan åren 2009 till 2011 minskade antalet stämningar till AD men förra året vände trenden. Då ökade antalet från 209 till 237, en ökning på över 12 procent. Flest stämningar, 44 stycken, gjorde fackförbundet Unionen, skriver tidningen Lag & Avtal.

– Vi har många yngre medlemmar som vågar stå på sig, säger Unionens chefsjurist Martin Wästfelt till tidningen.

Vision gjorde nio stämningar till AD under 2012, också det är en ökning jämfört med tidigare år.

En typ av ärenden som ökar är lönetvisterna. De står nu för 15 procent av stämningarna.  Ärenden om anställningsskydd som avskedanden och uppsägningar är vanligast och utgör 38 procent av alla fall.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum