×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler äldre – då tvingas sjukhuset spara

2013-01-14, Tidningenvision.se

En åldrande befolkning som söker vård oftare än planerat. Det gör att Lasarettet i Ystad tvingas till personalbantningar.

Det ökande antalet personer som läggs in för vård har sprängt budgeten för Lasarettet i Ystad. Nu dras det i bromsen.

–Vi måste dra ner antalet anställda med 50 till 100 personer, säger sjukhuschefen i Ystad, Matz Widerström.

Han utesluter inte uppsägningar men tror att personalminskningen kan klaras med vikariat som inte förlängs samt naturlig avgång. Exakta siffor av hur många tjänster som försvinner ska presenteras i mitten av februari. Förändringarna ska sedan enligt planen vara genomförda till sommaren. Matz Widerström kan inte säga något om hur hur Visions yrkesgrupper kommer att påverkas.

–Nej, det går inte att säga. Men drar vi ner antalet vårdplatser så påverkar det alla yrkesgrupper.

Ystad tillhör den del av Skåne som har äldst befolkning, vilket bidragit till att vårdinläggningarna drivits upp. Utöver personalminskningarna ska sjukhuset även göra flera omorganisationer, minska antalet vårdplatser och den akuta ortopedin, som höftfrakturer, flyttas till Kristianstad.

Tidningen Vision har inte lyckats nå någon företrädare för Vision på lasarettet.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum