×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Färre operationer tvingar sjukhus att varsla

2013-01-09, Tidningenvision.se

45 personer varslas sedan privatdrivna Bollnäs sjukhus hamnat i ekonomiska bekymmer. I stort sett alla yrkesgrupper kommer att drabbas, enligt sjukhusledningen.

Varslet presenterades i går. Den främsta anledningen är att antalet operationer blivit färre än förväntat.

–Patientunderlaget har blivit lägre än beräknat, främst på operationssidan. Köerna har jobbats bort. Nu måste vi rätta kostymen efter verkligheten, säger Elisabeth Winsjansen, tillförordnad sjukhuschef.

Sjukhuset har omkring 450 anställda och drivs sedan 2012 av vårdbolaget Aleris. Varslet berör också två hälsocentraler som Aleris driver.

Kommer även Visions medlemmar att drabbas av varslet?

–Det kan bli så men jag kan inte föregå förhandlingarna. Men i stort sett kommer alla yrkesgrupper att beröras, säger Elisabeth Winsjansen.

Kerstin Spinord är läkarsekreterare och kontaktperson för Vision på sjukhuset. Störst är oron bland vikarierna som sannolikt tvingas sluta, säger hon.

–Vi vet egentligen ingenting om hur det kommer att bli. Men det finns en oro för att man ska lägga ut våra arbetsuppgifter på andra, och att vi då ska bli övertaliga, säger hon.

 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum