×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Enkät: Vad är viktigast i nya avtalet?

2013-01-10, Tidningenvision.se

I samband med att Vision lämnade sitt avtalsyrkande inför det nya centrala avtalet för anställda i kommuner och landsting frågade Tidningen Vision några medlemmar vad de tycker är viktigast.

Lejla Bekric, LSS-handläggare Socialtjänsten, Jönköpings kommun.

lejla.jpg
Mapp: 
Öppna inte i colorbox: 
Tillåt
– Det är låga ingångslöner inom socialtjänsten i Jönköping och därför är det jätteviktigt att det finns chans till en bra löneutveckling om man gör ett bra jobb. Jag har gått kurser och det är viktigt att kunna utvecklas. Jag tycker det är bra med en siffra i löneavtalet som säger hur stora löneökningarna ska bli. Jag tycker också att alla borde få en löneökning varje år, även om det bara blir några hundra kronor. Ingen ska kunna få noll kronor.

 

Ulrika Stålknapp, Enhetschef äldreomsorg, Jönköpings kommun.

ulrika-stalknapp.jpg
Mapp: 
Öppna inte i colorbox: 
Tillåt
– Lönesamtalen måste bli bättre för att löneprocessen ska bli bra. Men jag tror tyvärr inte att det räcker med tydligare avtal. Det hänger mer på hur bra de lönesättande cheferna är. De måste bli bättre på att motivera och förklara resultatet för sina anställda. Jag tycker att yngre ska få lika många semesterdagar som äldre.

– Det är stimulerande att gå kurser och utbildningar för att utvecklas men det måste också synas i plånboken. Annars finns risken att man tappar motivationen att vidareutbilda sig.

 

Kenneth Axelsson, Logistik­samordnare IS/IT, Jönköpings kommun.

kenneth-axelsson.jpg
Mapp: 
Öppna inte i colorbox: 
Tillåt
– Jag tycker det är okej med ett sifferlöst avtal. Man hänger ändå bara upp sig på en siffra som egentligen saknar relevans. Kompetensutvecklingsfrågorna är jätteviktiga. För oss som jobbar med IT handlar det inte bara om att utvecklas och få upp lönen utan även om att hänga med i den snabba utvecklingen för att kunna klara av jobbet.

– Jag tycker också att distansarbete borde underlättas. Jag vill ha en modernare syn på både var och hur man utför sitt jobb, om inte annat för att öka attraktionskraften för presumtiva kolleger.

 

Hannele Alexandersson, enhetschef i äldreomsorgen i Örebro kommun.

hannele-alexandersson.jpg
Mapp: 
Öppna inte i colorbox: 
Tillåt
– Den punkt jag reagerar på i yrkandet gäller löneskillnaderna mellan kvinnor och män. Den frågan är alltid med, men det händer aldrig något. Det är bra att Vision jobbar med frågan men man borde lyfta den. Det är ett nationellt problem.

– Det har fungerat bra med sifferlöst avtal för oss som är chefer. Vi har i alla fall inte förlorat på det. Men vi är en liten grupp, och jag tror att det behövs en procentsiffra för de stora yrkesgrupperna, som tandsköterskor och assistenter.

– Det är bra att man öppnar upp för mer individuellt inflytande. Här i Örebro har vi lyckats förhandla oss till att vi kan byta semesterdagstillägget mot mer ledighet. Det är jättebra.

 

Lena Törnell, enhetschef i äldreomsorgen i Örebro kommun.

lena-tornell.jpg
Mapp: 
Öppna inte i colorbox: 
Tillåt
– Vision jobbar bra. Det är hög aktivitet och jag har märkt att förbundet tar reda på vad medlemmarna vill innan man gör yrkandet.

– Jag saknar en låglönesatsning. Man borde satsa mer på att få upp lönerna för de stora grupperna, som assistenter.

– Nu var det länge sedan jag var fackligt aktiv, men redan då arbetade vi med frågan att minska löneskillnaderna mellan män och kvinnor. Jag kan önska att man hade ett starkare verktyg.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum