×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Efterlängtad utbildning startas i Borås

2013-01-23, Tidningenvision.se

Bristen på medicinska sekreterare har länge varit stor på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås. Nu har man beslutat att starta en ny utbildning.

En tredjedel av alla medicinska sekreterare på Södra Älvsborgs sjukhus, SÄS, väntas gå i pension fram till 2015. Det innebär att 100 nya måste rekryteras.

Men eftersom bristen på medicinska sekreterare är stor i hela Västsverige så är det få sökande till tjänster som utannonseras. Det har varit svårt att fylla vakanser och personalen på SÄS har känt sig pressade. De medicinska sekreterarna och Vision har länge krävt att en ny utbildning ska startas.

Nu får de äntligen gehör för sina krav. En tvåårig utbildning till medicinsk sekreterare startas i Borås ­– den första på fem år, uppger Sveriges Radio Sjuhärad. Det är Vuxenutbildningen i Borås som ansvarar för utbildningen, men SÄS och primärvården är inblandade.

–Äntligen! Vi har verkligen längtat efter detta, både för kompetensförsörjningen framöver med även för våra medarbetare här. Att vi kan täcka alla våra luckor och vakanser så man i lugn och ro kan gå i pension. Och att de medarbetare som finns kvar får nya kolleger som kan avlasta dem, säger Margareta Johnsson, chef för vårdadministrativ service på SÄS, till Radio Sjuhärad.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum