×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

18 kommuner vill inte ta emot flyktingar

2013-01-21, Tidningenvision.se

Flera av landets kommuner saknar fortfarande en överenskommelse om att ta emot flyktingar trots vädjan från Migrationsverket.

Fakta

Rättvik

Katrineholm

Hammarö

Töreboda

Karlsborg

Tjörn

Tidaholm

Öckerö

Lekeberg

Laxå

Askersund

Bjuv

Helsingborg

Höganäs

Klippan

Skurup

Vellinge

Burlöv

Källa: Länsstyrelserna

De kommande tre åren kommer det att behövas dubbelt så många platser för flyktingar i kommunerna. Enligt prognoser från Migrationsverket väntas omkring 54 000 personer söka asyl i Sverige i år. Det är dubbelt så många som 2011 och omkring 10 000 fler än förra året.

Trots det vill alla kommuner inte ta emot flyktingar. En rundringning som Sveriges Radios Ekot har gjort till landets länsstyrelser visar att 18 kommuner inte har skrivit på någon överenskommelse om att ta emot flyktingar.

De flesta kommunerna, sju stycken, finns i Skåne. Helsingborg har inte haft någon överenskommelse på fem år.

– Konsekvensen för den enskilde sökande och för Migrationsverket är ju att det finns ett stort antal, i dagsläget nästan 5 000 personer, med uppehållstillstånd i Sverige som inte kommer ut till en kommun. De personerna måste ju fortsätta att bo i våra asylboenden vilket i sin tur leder till att vi inte har tillräckligt med platser för de asylsökande, säger Migrationsverkets presschef Fredrik Bengtsson till Ekot.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum