×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision i Växjö: Höjd skatt kan bli nödvändigt

2013-02-27, Tidningenvision.se

Både Landstinget Kronoberg och Växjö kommun förbereder tuffa besparingar. De kommunala facken diskuterar om de ska kräva skattehöjningar för att klara situationen.

En beräkning som ekonomiavdelningen på Växjö kommun gjort pekar på att man måste spara in över 270 miljoner fram till 2016 för att få budgeten i balans. Summan motsvarar hela 8,5 procent av kommunbudgeten. Anledningen är främst fler arbetslösa i kommunen.

Carina Ek, avdelningsordförande för Vision i Växjö kommun, menar att det är orimligt att klara sådana sparkrav.

– Vill politikerna spara i verksamheterna får de bevisa var och hur det ska ske. Och om de hävdar att det går att göra vardagsrationaliseringar får de faktiskt leda i bevis att det går.

Det som diskuteras är än så länge bara en beräkning från stadens tjänstemän. De kommunala facken har dock reagerat starkt och ska den närmaste tiden träffa politikerna från både den styrande majoriteten och oppositionen.

–Vi, alla fackliga organisationer inom kommunen, har också funderat på att lägga fram ett förslag till politikerna om att höja skatten, säger Carina Ek.

Även inom Landstinget Kronoberg diskuteras stora besparingar. 225 miljoner ska sparas in och den närmaste tiden ska landstinget granska om man behöver återbesätta 150 tjänster, där anställda går i pension. Inga yrkesgrupper kommer undan i granskningen.

Även inom landstinget talas det mycket om vardagsrationaliseringar. Else-Marie Banner, Visions ordförande inom landstinget, har dock svårt att se att det finns så mycket att hitta.

–Vi har redan sparat mycket. Till exempel har vi mellan 2005 och 2010 inte återbesatt tjänster för medicinska sekreterare motsvarande 75 årsarbetare, säger hon.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum