×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision befarar jobbflytt på Skånesjukhus

2013-02-11, Tidningenvision.se

Region Skåne planerar stora omorganisationer mellan regionens sjukhus. Tjänstemannaförslaget har väckt starka känslor hos flera fackförbund, bland annat Vision.

Fakta

Inför större förändringar på en arbetsplats ska centrala förhandlingar mellan fack och arbetsgivare göras. Om facket begär en central förhandling får arbetsgivaren inte fatta några beslut förrän förhandlingarna är genomförda.

–Det kommer att flyttas runt personal, men få vet vad det kommer att innebära, och det mår folk dåligt av, säger Monika Göl, avdelningsordförande för Vision i Region Skåne.

De förändringar som planeras är bland annat att i princip tömma Landskrona lasarett på nuvarande verksamhet och skapa ett renodlat ögonsjukhus. Det talas också om att flytta planerade höft- och knäprotesoperationer från Helsingborg till Hässleholms sjukhus.

Många medicinska sekreterare har jobbat länge inom sin specialitet och kan den specifika terminologin väl. Innebär då en förändring av Landskrona lasarett att de medicinska sekreterarna där tvingas flytta till andra sjukhus, med längre arbetsresor som följd? Monika Göl befarar att det kan bli så.

Hon nämner också att det finns planer för regionens käkkirurgi, där det talats om att flytta verksamhet från Helsingborg och Kristianstad till Lund, vilket kan medföra att två arbetsplatser för tandsköterskor flyttas.

I fredags hölls centrala förhandlingar vilket, enligt Helsingborgs Dagblad, ytterligare slog fast att fack och arbetsgivare står långt ifrån varandra i frågan.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum