×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Uppsägningar på Bollnäs sjukhus

2013-02-27, Tidningenvision.se

25 personer mister jobbet, personal omplaceras och vikarier får inte förlängt. Bollnäs sjukhus drar ned på grund av att antalet patienter minskat.

Vårdbolaget Aleris, som driver sjukhuset, varslade tidigare i vintras 45 personer om uppsägning. Nu stannar det vid 25 personer. Inga sjuksköterskor sägs upp, de som tvingas sluta är undersköterskor, administrativ personal och läkarsekreterare.  

Men personalminskningarna blir större än så eftersom pensionsavgångar inte återbesätts och vikariat avslutas.

– Det är jättetråkigt, säger Kerstin Spinord, läkarsekreterare och kontaktperson för Vision på sjukhuset.

Ingen Visionsmedlem finns bland de uppsagda. Däremot bland de vikarier som måste sluta. Därtill blir en läkarsekreterare omplacerad till kassan. Och neddragningarna kommer naturligtvis beröra även de som är kvar.

– Det kommer att påverka oss negativt. Kanslister sägs upp och tanken är att mycket av det jobb de gör ska ska läggas ut på andra enheter. Men det är ju neddragningar överallt. Vi kommer att få mer att göra.

Sjukhusledningen konstaterar i en kommentar att målsättningen varit att så få som möjligt av de fast anställda ska behöva sluta. Neddragningen görs på grund av att antalet patienter blivit färre än beräknat, vilket lett till minskade intäkter. På sikt räknar man med att behöva anställa fler sjuksköterskor.  

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum