×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Underrapportering i flera kommuner

2013-02-07, Tidningenvision.se

Att internt rapportera mindre allvarligt hot och våld mot personal är ett sätt att förebygga risker. Men ett flertal kommuner har inte rapporterat något alls 2012.

Över 50 kommuner har inte anmält en enda händelse om hot och våld inom individ- och familjeomsorgen till polisen under 2012. Och majoriteten av dem har inte ens rapporterat några mindre incidenter internt, enligt uppgifter de lämnat till Tidningen Vision. Men ett år utan några interna tillbud tyder, enligt Jennie Karlsson, inspektör på Arbetsmiljöverket, på underrapportering.

– Det är knappast rimligt, och man undrar vad de har för rutiner att upptäcka risker. Att rapportera mindre incidenter internt är ju ett sätt att förebygga tillbud, säger hon.

Socialförvaltningen i Nynäshamn är en av dem i Tidningen Visions enkät som varken gjorde någon polisanmälan eller rapporterade tillbud internt förra året. Den enkla förklaringen är att det inte har hänt något, enligt Eva Hellström, enhetschef, som dock själv har fått ta emot ett par hotfulla telefonsamtal.

– Men jag har inte känt mig hotad, så jag har inte polisanmält något.

Hon medger ändå att hon kanske borde ha anmält saken internt, om inte annat för att föregå med gott exempel.

– Vi har rutinen att på arbetsplats­träffar fråga om det finns något att anmäla, men oftast får jag inte reda på något. Men jag gissar att man inte tycker att bli kallad ”din jävel” är så farligt och att man har lärt sig att handskas med förtvivlade människor.

En undersökning av Arbetsmiljöverket visar att 6 av 10 arbetsgivare skulle kunna förbättra sin interna rapportering.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum