×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

TCO välkomnar utredning om whistleblowers

2013-02-18, Tidningenvision.se

Regeringen tillsätter en utredning för att stärka skyddet för arbetstagare som slår larm om missförhållanden. Bra tycker TCO.

Regeringens utredare ska bland annat se över skyddet för anställda som slår larm om missförhållanden, oegentligheter eller brott, så kallade whistleblowers. Utredaren ska också föreslå åtgärder för att stärka skyddet och ta fram tydligare regler för att den som slår larm inte ska drabbas av repressalier.

TCO tycker att det är positivt att regeringen utreder ett stärkt arbetsrättsligt skydd och betraktar utredningsuppdraget som ett genomslag för det synsätt som framförts i TCOs handbok Rätten att slå larm.

– Vi förutsätter att utredaren nu tillsätter en referensgrupp bestående av företrädare för arbetsmarknadens parter och att detta arbete sammantaget med det som sker på Justitiedepartementet om meddelarskydd leder till ett stärkt och brett skydd, säger TCOs chefsjurist Samuel Engblom i ett pressmeddelande.  

Uppdraget ska redovisas senast den 22 maj 2014.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum