×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tandsköterskor kräver 20 000 i lön

2013-02-25, Tidningenvision.se

Minst 20 000 kronor i månaden och 1 000 kronor utöver lönerevisionen. Det kräver tandsköterskor i Västra Götalands regionen, som nu startar en namninsamling.

Tandsköterska och stolt, heter den facebook-grupp med 112 medlemmar som dragit igång namninsamlingen för högre löner i folktandvården. Tandsköterskan Lotta Kindmark är en av fem initiativtagare.

– Det är inte rimligt att någon ska försörja sig på mindre än 20 000 kronor i månadslön, säger hon.

En genomgång som Tidningen Vision gjorde 2012 visade att begynnelselönerna för tandsköterskor i alla landsting utom i region Hallands ligger under 20 000 kronor i månaden. Lotta Kindmark är 42 år, har tre barn och tjänar 18 650 kronor efter två och ett halvt år i yrket.

– Det är fruktansvärt dåligt med tanke på vad jag gör, säger hon.

Men det är inte bara de relativt nyexade tandsköterskornas löner som behöver öka, anser Lotta Lindmark och hennes kolleger i nätverket. De kräver också att alla tandsköterskor i regionen ska få ett påslag på 1 000 kronor utöver lönerevisionen.

– Nu räcker det med låga löner! Vi behöver en ny lönemodell för att lösa problemet på lång sikt, men det här är en början, säger hon.

Sedan fler år tillbaka kan tandvårdspersonalen i regionen få bonus om man uppfyller vissa mål. I år kommer 950 tandsköterskor att få mellan 1 000 och 15 000 kronor på junilönen. Men bonus som ett sätt att lösa problemet är inget som Lotta Kindmark tror på, eftersom flera kliniker inte klarar att uppfylla målen.

– Det kan till exempel bero på var de ligger geografiskt och det är inget särskilt rättvist system. Jag ser hellre att man satsar på vettiga löner för alla, säger hon.

Namnlistor, som den som stöder kraven kan skriva på, kommer att delas ut till alla Visions ombud i regionen. Tanken är att representanter för Stolt och tandsköterska ska lämna över namnlistorna till folktandvårdsledningen i början av april.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum