×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Synnöve känner sig uppskattad av arbetsgivaren

2013-02-06, Tidningenvision.se

I Sundsvall firas anställda som jobbat i kommunen i 25 år med pompa och ståt. Det vill säga med blommor, middag på stadshuset och en gåva.

Fakta

...de fick välja mellan...

  • Guldklocka Certina värd 5 200 kr
  • Guldarmband X-länk  värd 7 700 kr
  • Resegratifikation  värde 3 500 kr
  • Kristallskål Sofiero ingen valde denna
  • Dessutom bjöds alla på middag med underhållning på stadshuset

Synnöve Sundqvist är en av de 150 anställda i Sundsvalls kommun som fick en 25-årsgåva förra året. De kunde välja på ett guldarmband, en resecheck, en guldklocka eller en kristallskål.

– Jag valde armbandet. Det är en x-länk med en berlock som det står Sundsvalls kommun på, säger hon.

Synnöve Sundqvist har gått den långa vägen och jobbade från början som undersköterska i landstinget, men gick över till kommunen i samband med Ädelreformen i början av 1990-talet.

– Sedan började jag som gruppledare och jobbade en del med löne­systemet, vilket jag trivdes med. Och efter en tid sökte jag till personalavdelningen, berättar hon.

På den vägen är det och i dag arbetar hon som systemförvaltare i kommunen. Att få en gåva som tack för 25 års samarbete tycker hon känns bra.

– Man känner sig uppskattad av arbetsgivaren.

Att medarbetarna ska känna sig värdefulla och sedda är just tanken, förklarar HR-chefen Charlotte Sandelius.

– Det är lätt att man glömmer bort att visa uppskattning för medarbetare som funnits med länge. Därför uppmärksammar vi dem som arbetat i 25 år med en gåva, men också med pompa och ståt, blommor, tal och middag i stadshuset, säger hon.

Charlotte Sandelius berättar också att kommunen just nu håller på att se över alla personalförmåner för att undersöka vad man kan erbjuda för att locka även yngre medarbetare.

– Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare även för yngre. Därför undersöker vi nu till exempel möjligheten att byta semesterdagstillägget mot fem extra lediga dagar. Våra anställda får också ett gratis årskort på kommunens alla bad eller på ett gym i centrum, vilket vi vet är omtyckt bland yngre.

 

1

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum