×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stor skillnad i snabbhet mellan a-kassorna

2013-02-19, Tidningenvision.se

Medlemmar som får ersättning från Visions a-kassa får i genomsnitt vänta i sex veckor på pengarna. I vissa a-kassor är väntetiden tio veckor.

Fakta

Grundbeloppet betalas ut till den som inte är medlem i en arbetslöshetskassa eller som inte varit medlem tillräckligt länge.

För att kunna få inkomstrelaterad ersättning ska man ha varit medlem i en arbetslöshetskassa i minst tolv månader. Man måste också ha uppfyllt ett arbetsvillkor. Antingen arbetat i minst sex månader under ett år med minst 80 timmar i månaden eller arbetat i minst 480 timmar under sex sammanhängande månader med minst 50 timmar i månaden.

Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen granskar varje år hur snabba a-kassorna är på att betala ut ersättning.

Förra året tog det fem veckor för de snabbaste a-kassorna att betala ut ersättningen.  Bland dem finns bland andra Unionens, Akademikernas och IF Metalls a-kassor. Visions a-kassa hade en genomströmningstid på sex veckor vilket också är den genomsnittliga tiden för alla a-kassor.

Medlemmarna i Hamnarbetarnas a-kassa fick vänta längst, i tio veckor.

När det gäller medlemmar som bara får grundersättningen (se faktaruta) har a-kassorna blivit något snabbare i genomsnitt. Mellan 2011 och 2012 minskade handläggningstiden från nio till åtta veckor.

Längst väntetid hade medlemmarna i Småföretagarnas a-kassa med elva veckor. Snabbast var Farmacitjänstemännens a-kassa med fem veckor. Väntetiden i Visions a-kassa var åtta veckor.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum