×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stockholmskommuner bryter mot lagen

2013-02-19, Tidningenvision.se

Många socialkontor i Stockholms län är hårt pressade när det gäller utredningar om barn som far illa. Åtta av tio kommuner klarar inte lagens krav på att utredningarna ska vara klara inom fyra månader.

Enligt socialtjänstlagen ska alla utredningar vara avslutade inom fyra månader om det inte finns särskilda skäl. Men åtta av tio kommuner i Stockholms län bryter mot lagen eftersom man inte klarar det kravet, rapporterar Radio Stockholm.

Orsaken är att antalet barnärenden ökat kraftigt, dessutom består en stor del av ökningen av komplicerade fall som tar lång tid att hantera.

I Stockholms stad tar tre av fyra i utredningar som handlar om barn för lång tid.

– Det finns liksom faktorer som gör att det blir mer invecklat, utredningarna tar längre tid. Min bild är inte att de bara blir liggande utan att man gör någonting, tvärtom fokuserar de anställda väldigt mycket på akuta insatser, säger Fredrik Jurdell, enhetschef på Socialförvaltningen i Stockholm, till Radio Stockholm.

Södertälje och Sundbyberg har ännu svårare att klara lagens krav. I de kommunerna har 95 procent av ärendena tagit med än fyra månader att slutföra utan att kommunen kan visa att det finns särskilda skäl.

Birgitta Zaar, chef för individ- och familjeomsorgen i Sundbyberg, säger att en orsak är allt pappersarbete.

–Om jag frågar socialsekreterare hos mig hur mycket han eller hon lägger på dokumentation så finns det de som svarar att de lägger ungefär 70 procent av sin arbetstid på rent pappersarbete. Det är ju alldeles förfärligt, säger Birgitta Zaar till Radio Stockholm.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum