×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stockholms landsting bäst på miljö

2013-02-20, Tidningenvision.se

Stockholms läns landsting får högst betyg när det gäller miljö- och hållbarhetsarbete. Det visar tidningen Miljöaktuellts senaste rankning.

Miljöaktuellts granskning av landstingens miljö- och hållbarhetsarbete bygger både på enkätfrågor och statistik ur databaser. Det finns flera anledningar till att just landstingen granskats. De är med en kvarts miljon anställda en av landets största arbetsgivare och ansvarar för sjukvård och kollektivtrafiken och upphandlar varje år produkter för mångmiljardbelopp.
De har därför en stor möjlighet att påverka miljöarbetet i Sverige.  

Miljöaktuellt har bland annat granskat om landstingen är miljöcertifierade, om de har en grön it-strategi, om de har en utfasningsstrategi för särskilt farliga ämnen och om de arbetar för att minska användningen av fossila bränslen från varutransporter och personalens resor.

Etta på den allra första listan tidningen har gjort är Stockholms läns landsting som bland annat har som mål att minska koldioxidutsläppen med 75 procent från 1990 till 2020.

– Jag tror att det är våra långsiktiga, tuffa och mätbara mål som nu ger resultat. De områden där vi kommit längst kännetecknas av drivande politiker och duktiga tjänstemän. Vi gör inget halvdant,
utan satsar helhjärtat och arbetar systematiskt, säger Charlotta Brask, miljöchef på Stockholms läns landsting till Miljöaktuellt.

Läs hela rankningen här.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum