×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

SKL: Kommunal köttkoll fungerar

2013-02-26, Tidningenvision.se

Regeringen överväger att låta Livsmedelsverket ta över ansvaret för att kontrollera köttanläggningar. Det är en dålig idé, kommunerna klarar uppgiften bra, tycker Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Avslöjandena om hästkött i lasagne har skapat en debatt om kontrollen inom köttproduktionen. Temperaturen höjdes ytterligare när det stod klart att köttbullar som företaget Dafgård har levererat till Ikea också har innehållit hästkött.

I dag har kommunerna ansvar för livsmedelstillsynen och sköter kontrollen av mindre slakterier, medan livsmedelsverket sköter kontrollen av större anläggningar. Nu flaggar landsbygdsminister Eskil Erlandssons (C) för att det kan bli aktuellt att låta Livsmedelsverket ta över all kontroll.

Det är ett steg i fel riktning, anser SKL, som påpekar att kommunerna har en närhet till producenterna som ger en god kännedom om det lokala näringslivet.

– Självklart finns det situationer där kommunernas kontroller brister, men överlag fungerar de bra. Även om nu företag som Findus och Dafgårds har sålt produkter innehållande hästkött så är det inget som kommunerna ansvarar för. Det är Livsmedelsverket som sköter den kontrollen, säger Gunnar Hedberg, ordförande för SKL:s beredning för samhällsbyggnad i ett pressmeddelande.

 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum