×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Så säkrar ni avdelningens ekonomi

2013-02-06, Tidningenvision.se

Vision har hundratals avdelningar och klubbar med större eller mindre resurser. Kerstin Eriksson, administrativ chef på Visions kansli, tipsar om hur ni säkrar er ekonomi.

Fler ska ha tillgång till kontot

Se till att minst två personer har direkt tillgång till bankkontona, inte bara kassören. Årsbesked från banken bör skickas direkt till vald revisor.

Attestrutiner

Samma person ska inte kunna göra överföringar och sedan godkänna dem. Se till att någon annan attesterar alla fakturor och godkänner alla utbetalningar. På så sätt kan man undvika att kontot används som transaktionskonto, som skett i Gävle, och det är lättare att upptäcka felaktiga betalningar och falska fakturor.

Revision

Varje avdelning eller klubb väljer revisor på årsmötet. Det kan vara en godkänd/auktoriserad revisor men det är normalt sett en lekmannarevisor. Det är viktigt att revisorn inte bara granskar räkenskapsmaterialet utan också granskar att avdelningen/klubben har bra interna rutiner för utbetalningar.

 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum