×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Proffsigare agerande” kan minska dödsvåld

2013-02-19, Tidningenvision.se

Vartannat fall av dödsmisshandel av kvinnor i nära relationer skulle kunna undvikas. Det visar en studie av Stiftelsen Tryggare Sverige, som kräver mer av bland annat socialtjänsten.

Varje år utsätts 13 till 20 kvinnor för våld som leder till dödsfall av någon i deras närhet. Enligt studien, som publiceras i Svenska Dagbladet, har det i nästan samtliga fall funnits tydliga riskfaktorer som myndigheter har känt till. Och mer än hälften av fallen hade kunnat undvikas.

– De hade kunnat förhindras med ett mer professionellt agerande från myndigheterna, säger Magnus Lindgren, generalsekreterare för Stiftelsen Tryggare Sverige, till Svenska Dagbladet.

Stiftelsen anser att myndigheterna saknar helhetstänkande och inte slår larm. Och till Svenska Dagbladet säger Magnus Lindgren att det i första hand är hälso- och sjukvården och i andra hand socialtjänsten som har förutsättningar att sätta in åtgärder.

– Hade de varit bättre på att fånga upp risksignaler hade man kunnat förhindra det inträffade.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum