×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Privat p-övervakning gav klirr i kassan

2013-02-08, Tidningenvision.se

Sedan Stockholms stad privatiserade parkeringsövervakningen 2007 har intäkterna från felparkeringarna nästan fördubblats. Förra året drog staden in 288 miljoner kronor.

2006 var det sista året som kommunens egna parkeringsvakter skötte övervakningen. De skrev då ut 290 000 parkeringsböter, skriver Dagens Industri.

Sedan Securitas och Svensk Bevakningstjänst tog över har antalet utskrivna böter ökar till 508 000 stycken. Under perioden har också bötesbeloppen höjts två gånger med mellan 29 och 43 procent. Förra året drog staden in 288 miljoner kronor på p-böter.

Enligt Trafikkontoret i Stockholm beror ökningen främst på tillväxten i staden där allt fler bilar konkurrerar om parkeringsplatserna. Man påpekar också att de privata parkeringsvakterna inte har några ekonomiska fördelar av att skriva ut så många böter som möjligt.

Malmö har fortfarande övervakningen i kommunal regi och där har antalet anmärkningar bara ökat med 11 procent. Göteborg har privat övervakning och där har anmärkningarna minskat med 18 procent.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum