×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Över 500 nya avtal på gång under 2013

2013-02-11, Tidningenvision.se

2013 kommer liksom förra året att bli ett år med många nya centrala avtal på arbetsmarknaden. Förra årets avtalsförhandlingar ledde till mycket få konflikter.

Enligt Medlingsinstitutet blev det bara 23 varsel om stridsåtgärder trots att det tecknades 520 nya avtal under förra året. Ungefär hälften av tvisterna handlade om lönenivåer och hälften om andra villkor som lärlingslöner och arbetsgivares rätt att beordra övertid.

Fem tvister gick så långt att det blev strejk och totalt förlorades cirka 37 000 arbetsdagar på grund av konflikter.

I år löper ungefär lika många avtal ut som förra året. Medlingsinstitutets generaldirektör Claes Stråth hoppas att även årets förhandlingar kommer att gå bra.

–I en så stor avtalsrörelse finns många möjliga konflikthärdar, men jag räknar med att parterna än en gång tar sitt ansvar, säger han.

Medlingsinstitutets årsbok visar också att löneskillnaden mellan kvinnor och män är i stort sett oförändrad. Om man räknar bort faktorer som sektor, utbildning, yrke, ålder och arbetstid finns en oförklarad löneskillnad på 5,9 procent mellan könen. Så har det sett ut sedan 2009.

I kommunerna och landstingen är kvinnornas medellön i genomsnitt 99,4 respektive 95,4 procent procent av männens löner. Störst är skillnaden bland tjänstemän på den privata sidan. Där är kvinnornas lön 90,7 procent av männens.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum