×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Oro för hot efter journalförslag

2013-02-12, Tidningenvision.se

Landstinget i Uppsala föreslår att patienter ska kunna se vilka i personalen som loggat in i deras journaler. Men oro finns för en ökad risk för hot och våld mot personalen.

Landstinget i Uppsala var först med att göra journalerna tillgängliga för patienterna på nätet. Nu föreslår landstinget dessutom att det ska framgå vilka i personalen som har loggat in i journalen, skriver Arbetet.

Men det kan leda till att hot och våld mot personalen ökar, som hämnd för felbehandling eller att väntetiden varit lång, befarar läkarnas huvudskyddsombud, Anna Rask-Andersson. Hon har anmält landstinget till Arbetsmiljöverket, och menar att hot och våld mot personalen redan är ett växande problem.

Landstinget i Uppsala hänvisar till offentlighetsprincipen, något som Anna Rask-Andersson motsätter sig.

– Jag blir jättearg när jag hör detta. Det ingår inte alls i offentlighetsprincipen att lägga ut loggarna på nätet, säger hon till Arbetet.

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum