×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Landstingsdirektör går efter jätteunderskott

2013-02-04, Tidningenvision.se

Karin Strandberg Nöjd, landstingsdirektör i Jämtland, avgår med omedelbar verkan. Avgången kommer två veckor efter beskedet om att landstinget gjorde ett underskott på 96,5 miljoner kronor.

– Jag har tillsammans med landstingsstyrelsen ordförande kommit fram till att jag i dag avslutar min tjänst som landstingsdirektör. Det är fortsatt stora utmaningar som ligger framför Jämtlands läns landsting och efter nästan åtta år som direktör kan infallsvinklar från nya krafter vara nödvändiga, säger Karin Strandberg Nöjd.

I slutet av januari kom chockbeskedet att Jämtlands landsting gjorde ett underskott på 96,5 miljoner kronor under 2012. Landstingsstyrelsens ordförande Harriet Jorderud (S) var då mycket irriterad över att det preliminära bokslutet skilde sig så mycket från de tidigare prognoserna. I höstas pekade prognoserna på ett litet plus. I december visade resultatet på -43,5 miljoner och en månad senaste var underskottet -96,5 miljoner.

– Det är inte acceptabelt att skillnaden på prognosen under november och preliminärt bokslut är så stort.  Underskottet under december borde till delar kunnat förutses tidigare, sade landstingsrådet Harriet Jorderud (S).

Karin Strandberg Nöjd har en tillsvidareanställning i landstinget men det är i nuläget inte klart vad hon kommer att jobba med.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum