×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Krav på längre semester för unga i frikyrkan

2013-02-15, Tidningenvision.se

Ytterligare tre semesterdagar för de som är yngre än 40 år och bättre villkor för småbarnsföräldrar. Så ser några av Visions avtalskrav ut för medlemmarna som jobbar i frikyrkorna.

Visions avtal för omkring 1 100 medlemmar som jobbar inom frikyrkorna går ut den sista april. Vision lämnar i dag över sina krav inför det nya avtalet.

Det förra avtalet skulle ge genomsnittliga löneökningar på minst 5,5 procent på två år men Vision har ännu inte angett någon nivå på löneökningarna i det nya avtalet.

–Vi vill avvakta med det. Det här avtalet löper ut senare än andra avtal så då har vi möjlighet att se vad som händer på arbetsmarknaden i övrigt, säger Matteus Canevall, ombudsman på Visions enhet för löner och yrkesvillkor.

Bland Visions krav finns bland annat följande:

  • 28 dagars semester till yngre anställda med reglerad arbetstid. I dag har de som är under 40 år 25 dagar.
  • Bättre villkor för småbarnsföräldrar gällande föräldrapenningtillägg och tillfällig föräldrapenning.
  • Båda föräldrarna ska ha rätt att besöka barn- och mödravård på betald arbetstid.
  • Visstidsanställningar ska övergå till fast anställning efter två år.
  • Även visstidsanställda ska ingå i den årliga lönerevisionen.
  • Rätt till friskvård på arbetstid ska skrivas in i avtalet.

 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum