×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Konkurrenslag prövas för första gången

2013-02-01, Tidningenvision.se

Sedan två år finns en lag som kan förbjuda kommuner att bedriva verksamhet som skadar konkurrensen. Nu har den nya lagen för första gången prövats i domstol.

Ska kommuner driva gymanläggningar? Eller snedvrider det konkurrensen? Det var den typen av frågeställningar som ledde fram till den nya lagen för två år sedan. Nu har en domstol för första gången prövat lagen.

Det gäller ett övningsfält som räddningstjänsten i fyra Dalakommuner använder och även hyr ut till andra, som industrier, polis och hemvärnet. Däremot sa räddningstjänsten nej till att hyra ut området till ett privat företag som ville bedriva utbildning av deltidsbrandmän. Motivet var enligt räddningstjänsten att man inte kom överens om villkoren för uthyrningen. Stockholms tingsrätt har prövat fallet och kommit fram till att räddningstjänstens agerande inte snedvridit konkurrensen.

Konkurrensverket ställer sig kritisk till domen och funderar på att överklaga till Marknadsdomstolen.
–Det finns ett prejudikatintresse i detta och vi har gjort bedömningen att detta begränsar konkurrensen på marknaden, säger Mårten Hyltner, processråd på myndigheten.

Just nu pågår ytterligare fyra domstolstvister gällande kommunal verksamhet som anses sätta konkurrensen på marknaden ur spel.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum