×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hon blev vald till årets tandsköterska

2013-02-19, Tidningenvision.se

Ann Britt Hansson på folktandvården i Björkekärr i Göteborg har utsetts till Årets tandsköterska. Hon var en av 100 nominerade tandsköterskor.

–Jag tycker naturligtvis att det är jätteroligt att jag blev nominerad av mina arbetskamrater. Men det bästa är att tandsköterskorna och yrket uppmärksammas på det här sättet, säger Ann Britt Hansson.

Ann Britt Hanssons kolleger på kliniken i Björkekärr nominerade henne i hemlighet och när de tillsammans var på Svenska Tandsköterskeförbundets 70-årsjubileum i Stockholm fick hon kliva upp på scenen och ta emot utmärkelsen.

–Det var verkligen en överraskning, jag hade inte en tanke på att det kunde vara jag. TV var där och just nu har Härlandabladet varit här och intervjuat mig. Det har varit väldigt uppmärksammat och det är skojigt, det är viktigt att vårdyrkena kommer fram.

Utmärkelsen delades i år ut för första gången och förutom äran fick vinnaren resecheckar för 10 000 kronor. I motiveringen står att Ann Britt Hansson har stor energi och höga ambitioner.

–Vi har bestämt att vi ska åka till Tylösand tillsammans. Tio personer kommer inte så långt men det ska bli så trevligt, vi ska äta middag tillsammans och övernatta, säger hon.

Ann Britt Hansson har jobbat som tandsköterska i 40 år. Hon hoppas att mer positiv uppmärksamhet för yrket kan leda till att fler unga lockas till jobbet, trots att ingångslönerna fortfarande är låga.

–Jag tycker fortfarande att det är ett fint och trevligt yrke, det är inte många dagar jag har tyckt det har varit tråkigt att gå till jobbet, säger hon.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum